"Oups! Legen har forfalsket vurderingene om seg selv og klinikken sin i årevis!leger Legeforeningen, Den norske legeforening,Christer Torgilstveit Larsen | Fastlege, Christer T. Larsen, Majorstua, Oslo, Allmennlegespesialist og fastlege

Manipuleringen av pasienters tillit og uetisk markedsføringsarbeid ved å publisere falske vurderinger for kommersielle formål bryter både helsepersonelloven og markedsføringsloven. Når en lege bevisst manipulerer sitt eget omdømme ved å betale for eller endre anmeldelser, undergraver det tilliten mellom helsepersonell og pasienter, samt bryter med lover som er satt for å beskytte pasienters rettigheter og sikre rettferdig markedsføring. Statens helsetilsyn

Relaterte lover:

  • Helsepersonelloven § 4 – Krever faglig forsvarlighet, ærlighet og tillit mellom helsepersonell og pasienter. Manipulering av offentlig omdømme kan anses som uetisk og et brudd på disse prinsippene.

  • Markedsføringsloven §§ 7 og 8 – Forbyr villedende markedsføring og urimelig handelspraksis. Når en lege, direkte eller gjennom tredjepart, publiserer falske vurderinger for å fremme egen fortjeneste, bryter dette med lovens krav om ærlig og rettferdig markedsføring.

Dette er ikke bare et brudd på profesjonell etikk, men kan også anses som ulovlig i henhold til gjeldende lovgivning, og kan føre til rettslige konsekvenser for de involverte.

Christer Torgilstveit Larsen | Fastlege, Christer T. Larsen, Majorstua, Oslo, Majorstuen Medisinske Legelisten.no

2025

False lege

Manipulering av pasienters tillit og ulovlig markedsføring

Det ble observert et tydelig mønster av manipulasjon i vurderingene av denne legen på Legelisten, preget av villedende og sannsynligvis betalte anmeldelser. Vurderingene ble hyppig endret og skrevet i en form som kunne indikere at legen selv sto bak deler av innholdet – noe som reiser alvorlige spørsmål om etisk praksis og kan svekke allmennhetens tillit. Samtidig ble enkelte autentiske erfaringer ikke publisert, noe som setter nettstedets nøytralitet og troverdighet under tvil. For ytterligere innsikt i hvordan Legelisten fungerer, anbefales det å lese brukeranmeldelser på Trustpilot. Statens helsetilsyn

Statsforvalteren, Christer Torgilstveit Larsen, Oslo Kommune Frogner, Majorstuen, medpoint.no
Statsforvalteren, Christer Torgilstveit Larsen, Oslo Kommune Frogner, Majorstuen, medpoint.no

"Det ser ut til at legen lever i en konstant tilstand av angst og frykt, der han kontinuerlig overvåker pasientenes kommentarer. I tillegg forfølger han dem gjennom forsøk på å ødelegge deres rykte og presse dem via sitt medisinske magasin, samt å oppmuntre leger til å vende seg mot dem. Når han oppdaget en kommentar fra en pasient som avslørte hans ulovlige manipulasjon og villeding av anmeldelser, bestemte han seg umiddelbart for å slette klinikkens profil, som hadde vært publisert i årevis."

I henhold til anerkjente juridiske prinsipper i Norge er det avgjørende å rette oppmerksomheten mot alvorlige forhold knyttet til behandlingen av pasientklager og gjentatte krenkelser begått mot pasienter både av helsepersonell og av tilsynsorganer som er ment å beskytte pasientenes rettigheter og sikre rettferdighet og integritet.

1. Balansert og rettferdig saksbehandling som forutsetning for tillit

Forvaltningsloven § 17 fastslår at saken skal være så godt opplyst som mulig før vedtak treffes. Dette innebærer at alle parters forklaringer herunder pasientens skal vurderes og tillegges vekt. Å avvise pasientens forklaring uten reell vurdering reiser spørsmål om habilitet og uthuler tilliten til saksbehandlingen.

2. Tilsynets rolle i å verne pasientenes rettigheter

Pasient- og brukerrettighetsloven gir pasienter rett til respektfull behandling og forsvarlig helsehjelp. Det er uforenlig med lovens intensjon at tilsynsmyndigheter inntar et sanksjonerende standpunkt overfor pasienter eller unnlater å reagere på overgrep og krenkende atferd fra helsepersonell.

3. Registrering av medisinske opplysninger som gjengjeldelse er ulovlig

Helsepersonelloven § 40 stiller krav om at journalførte opplysninger skal være korrekte, relevante og objektive. Dersom journaler brukes som middel til gjengjeldelse eller inneholder uriktige og usaklige vurderinger om pasientens psykiske eller fysiske helse, representerer dette et grovt misbruk av journalsystemet og et klart lovbrudd.

4. Institusjonell støtte til slik praksis innebærer svikt i tilsynsansvaret

Når tilsynsorganer velger å støtte helsearbeidere som er kjent for å presse pasienter og forfalske journalopplysninger med skadehensikt, istedenfor å stanse slike overtramp, innebærer dette et medvirkende ansvar og systemsvikt.

5. Bruk av trusler og villedende registrering for å hindre klager

Pasient- og brukerrettighetsloven § 3-1 pålegger helsepersonell å møte pasienter med respekt og verdighet. Trusler, gjengjeldelser eller uriktige opplysninger som har som formål å skremme pasienter fra å klage, utgjør klare brudd på pasientrettighetene. Unnlatelse fra institusjonens side i å gripe inn, sender et urovekkende signal om at slike reaksjoner er akseptable.

6. Samhandling med aktører som krenker pasienter utgjør institusjonell medvirkning

Tillatelse til at helsearbeidere får tilgang til pasientinformasjon for å fremsette usanne påstander eller fremstille pasienter som samfunnsfare uten rettsgrunnlag, strider mot både forvaltningsloven § 17 og helsepersonelloven § 4.

7. Å fremstille pasienter som sikkerhetstrusler uten hjemmel er myndighetsmisbruk

Verken helsepersonelloven eller pasientrettighetsloven gir grunnlag for å klassifisere pasienter som trusler mot nasjonal sikkerhet. Dersom slike vurderinger gjøres på gjengjeldende grunnlag og støttes av statlige organer, utgjør dette maktmisbruk og rettssikkerhetsbrudd.

8. Manipulering av helseopplysninger for å skade pasienter bryter tillit og personvern

Personopplysningsloven og pasientjournalforskriften beskytter pasienters rett til at opplysninger behandles konfidensielt og forsvarlig. Manipulasjon eller spredning av uriktige helseopplysninger med hensikt å påføre sosial, juridisk eller psykisk skade, kan være straffbart.

9. Institusjonell sammensvergelse for å kneble pasientklager

Støtte til helsepersonell som trakasserer pasienter, kombinert med ignorering av alvorlige klager fra pasienter eller deres representanter, bidrar til en kultur der frykt og taushet erstatter ansvar og rettferdighet. Dette undergraver klagesystemet og pasientens rettssikkerhet.

På bakgrunn av ovennevnte anmodes relevante myndigheter om å gjennomføre en full gjennomgang av saksbehandlingspraksis og tilsynsfunksjoner. Det er avgjørende at pasientenes rettigheter ivaretas og at beslutninger fattes på objektivt og rettferdig grunnlag ikke på hevngjerrige eller subjektive premisser.

På bakgrunn av alt som er lagt frem, fremgår det tydelig at denne legen ikke har vært annet enn et redskap for bedrag og villedning. Han har utnyttet sin medisinske autorisasjon på uetisk vis for å skade pasienter, og har misbrukt tilliten fra offentlige institusjoner særlig Statsforvalteren til å iverksette uberettigede sanksjoner mot dem. Han har også presset og forfulgt pasienter ved å oppfordre andre til å vende seg mot dem. I sine uttalelser innrømmer han åpent at han har problemer med å stole på pasienter og anser dem som løgnere noe som er i direkte strid med medisinsk etikk.

Christer Torgilstveit Larsen | Fastlege, Christer T. Larsen, Majorstua, Oslo, Majorstuen Medisinske

Hvordan kan helsemyndighetene i et land som er kjent for sitt sterke og anerkjente helsesystem, tillate at en lege som står bak alvorlige brudd på medisinsk etikk fortsatt får praktisere? Hvordan kan det forsvares at en helseaktør, som anklages for å ha brukt sin stilling til å presse pasienter ved å misbruke tilgang til sensitive helseopplysninger, fortsatt opererer innenfor systemet?

Det reises alvorlige spørsmål om hvordan en slik praksis kan skje uten konsekvenser, og hvordan en lege kan få tillit til å drive medisinsk virksomhet, til tross for gjentatte anklager om uriktig fremstilling, forfalskede vurderinger og fiendtlig opptreden mot pasientene.

Å gi en slik person adgang til å påvirke pasienters liv og helse gjennom sin profesjonelle rolle, innebærer en risiko som ikke kan bagatelliseres. Når helsefaglig makt blir brukt til å forfølge, manipulere og underminere pasientenes rettigheter, svekkes ikke bare enkeltindivider hele tilliten til helsevesenet settes på spill.

Flere rapporter tyder på at pasienter har vært utsatt for vedvarende press, feilaktige vurderinger og fratakelse av rettigheter, som følge av legens påvirkning på offentlige instanser. Dette reiser spørsmål ved om dagens kontrollmekanismer er tilstrekkelige for å hindre maktmisbruk i helsevesenet.

Det er avgjørende at helsemyndighetene foretar en uavhengig og grundig gjennomgang av situasjonen, herunder hvordan én aktør har kunnet få så omfattende innflytelse til tross for varsler og bekymringsmeldinger. Systemet må stille krav til transparens, ansvarlighet og etisk forsvarlig praksis.

Dersom det viser seg at det foreligger grove brudd på profesjonsetiske retningslinjer, må dette følges opp med klare sanksjoner og umiddelbare tiltak. Pasientenes trygghet og verdighet må alltid komme først.

Selv om vedkommende fortsatt innehar autorisasjon, er det høyst tvilsomt at tilliten fra pasientene kan gjenopprettes så lenge slike alvorlige anklager forblir uadressert. Tillit er ryggraden i legegjerningen uten den mister hele systemet sin legitimitet.Medpoint AS, Majorstua, Oslo, Statsforvalteren i Østfold, Buskerud, Oslo og Akershus,Larsen, Christer Torgilstveit, Medpoint AS, Statsforvalteren i Østfold, Buskerud, Oslo og Akershus, Christer T. Larsen, Christer Torgilstveit Larsen | Fastlege, Majorstua, Oslo, Majorstuen Medisinske

Statsforvalteren, Christer Torgilstveit Larsen, Oslo Kommune Frogner, Majorstuen, medpoint.no
Statsforvalteren, Christer Torgilstveit Larsen, Oslo Kommune Frogner, Majorstuen, medpoint.no

Etter at klinikkprofilen ble fjernet, forble vurderingene midlertidig synlige på Google, noe som kastet lys over forsøk på manipulering og reiste spørsmål om profesjonell integritet. Politiet anmodet om at skjermbilder av vurderingene ble tatt og dokumentert, og disse ble deretter videreformidlet til ansvarlig helsemyndighet hos Statsforvalteren."

"Det er vanskelig å tro på så mange positive anmeldelser, spesielt når det gjelder en lege som mener at alle pasientene hans lyver. Han har en dårlig bakgrunn med å skape kaos på et tidligere legesenter. En lege som utpresser pasientene sine, forfølger dem, og manipulerer helsemyndighetene for å få dem til å fatte vedtak som er preget av hevn mot pasientene. Det tyder på at han fabrikerer disse anmeldelsene selv for å skryte av seg selv og sin klinikk, til tross for at klinikken hans ikke er større enn en voksingssalong ved siden av." Christer Torgilstveit Larsen | Fastlege, Christer T. Larsen, Majorstua, Oslo, Majorstuen Medisinske Legelisten.no

"Det er kjent at Google ikke tillater forfalskning eller manipulering av anmeldelser, og derfor har denne legen ingen reelle vurderinger på sin profil bortsett fra én gjennomskuelig kommentar skrevet av broren hans for å støtte ham, noe som avslører hans åpenbare forsøk på å manipulere sitt offentlige image."

Legeforeningen,norske legeforen,Statsforvalteren, Christer Torgilstveit Larsen, bydelsoverlege FrognLegeforeningen,norske legeforen,Statsforvalteren, Christer Torgilstveit Larsen, bydelsoverlege Frogn
Legeforeningen,norske legeforening, Statsforvalteren, Christer Torgilstveit Larsen, lege Frogn
Legeforeningen,norske legeforening, Statsforvalteren, Christer Torgilstveit Larsen, lege Frogn

Dette er hva folk flest kjenner til og sier om nettstedet Legelisten.no – et omstridt nettsted med tvilsomt rykte, kjent for å villede pasienter gjennom partiske og selektive vurderinger, ofte preget av manglende kvalitetssikring og mulig manipulering fra enkelte aktører.

https://www.trustpilot.com/review/legelisten.no?stars=1

Kommentar fra en lege eller terapeut som publiserte dette innlegget, der han beskriver Legelisten som et kommersielt prosjekt rettet mot helsepersonell.

https://www.trustpilot.com/review/legelisten.no?stars=1

Statsforvalteren, Christer Torgilstveit Larsen, Oslo Kommune Frogner, Majorstuen, medpoint.noStatsforvalteren, Christer Torgilstveit Larsen, Oslo Kommune Frogner, Majorstuen, medpoint.no
leger Legeforeningen,, Statsforvalteren, Christer Torgilstveit Larsen, Frogner, Majorstuen,leger Legeforeningen,, Statsforvalteren, Christer Torgilstveit Larsen, Frogner, Majorstuen,

Advarsel til pasienter: Vurderer du å bytte lege?

Før du bytter til denne legen, vær sikker på at journalen din ikke inneholder informasjon som er skrevet mot deg av hevngjerrige eller uprofesjonelle grunner. Flere dokumenterte erfaringer viser at denne legen ikke respekterer pasientene sine, og behandler deres klager som løgner og påstander noe han selv har bekreftet i lydopptak.

Pasienter har meldt at legen ikke stoler på deres historier, og i stedet behandler dem med mistillit. Han bruker journalnotater for å fremstille pasientene som usannferdige, og har skadet flere ved å registrere evalueringer på et personlig og hevngjerrig grunnlag.

Legen følger ikke yrkesetiske retningslinjer, og bruker medisinsk dokumentasjon på en straffende og hævngjerrig måte. Han manipulerer også helsemyndigheter på en farlig og uetisk måte, noe som skader pasientene og hindrer dem i å få nødvendig hjelp eller behandling.

Det er svært bekymringsfullt at legen erkjenner at helsemyndighetene er ineffektive, og bruker dette til å utøve sitt manipulerende og farlige greb på pasienter.

Råd basert på personlig erfaring: Du tror kanskje du går til en lege for behandling, men i realiteten kan du ende opp med å møte ærekrenkelser, straffende dokumentasjon, og en journal som brukes mot deg heller enn å hjelpe deg.Statens helsetilsyn

Medpoint AS,Statsforvalteren i oslo,Christer T. Larsen, Majorstuen,Frogner,Ullern,Oslo kommune,Slemdalsveien 1, 0369
Medpoint AS,Statsforvalteren i oslo,Christer T. Larsen, Majorstuen,Frogner,Ullern,Oslo kommune,Slemdalsveien 1, 0369
Dato: 22.04.2025

Enkelte detaljer er anonymisert av hensyn til personvernet.

Disse dokumentene reiser alvorlige og berettigede spørsmål, ettersom de inneholder uvanlige og alvorlige anklager mot pasienter, i en sammenheng som på ingen måte er i samsvar med de etiske og profesjonelle prinsippene som skal regulere forholdet mellom lege og pasient.

Det er viktig å påpeke at disse dokumentene ble utlevert på en ulovlig måte, uten tilknytning til gjeldende lover eller pasientrettigheter. Utleveringen synes å ha skjedd på et klanderverdig og hevngjerrig grunnlag, i samarbeid med ansatte i helsemyndighetene, inkludert Hanne Fisknes, Connie Lien, Sara Cecilie Wilhelmsen Solheim og Sofie Scott, med formål om å støtte en lege med tvilsomt rykte. En lege som selv hevder at han anklager sine pasienter for løgn og som aktivt oppfordrer til mistillit mot dem.

Det er svært bekymringsfullt at et slikt samarbeid har funnet sted, og det er fortsatt uklart om dette skyldes personlige forbindelser, eller om de involverte ble villedet og manipulert.

Det mest alvorlige er at dokumentene synes å ha blitt brukt for å gi legen en urettmessig og ulovlig maktposisjon over pasientene, slik at han kunne utøve utilbørlig press og utpressing for å tvinge dem til taushet. Dette ble gjort gjennom bevisst feiltolkning og forvrengning av medisinske og personlige opplysninger med klare hensikter om å krenke, stigmatisere, skremme og til og med utpresse pasientene både psykisk og sosialt.

Denne informasjonen ble nedtegnet i rapporter utstedt av helsemyndighetene tilknyttet Statsforvalteren, noe som reiser alvorlige spørsmål om hvorvidt hele konteksten og bakgrunnen faktisk ble forstått før godkjenning ble gitt.

Det er også viktig å merke seg at disse helsemyndighetene tidligere hadde innsikt i pasientenes situasjon og uttrykte støtte gjennom tilsyn med helseorganisasjoner. Pasientene hadde også tidligere mottatt anbefalinger og støtte fra flere spesialiserte fagmiljøer innen helsevesenet.

Det bemerkelsesverdige er at disse dokumentene straks ble tatt i bruk av den aktuelle legen for å hindre pasientene i å få nødvendig helsehjelp. De ble brukt mot pasientene i avgjørende og sårbare øyeblikk, der de samtidig ble utsatt for press og psykologisk utmattelse fra helsepersonell som hånte dem og bevisst henviste dem tilbake til Statsforvalteren i Oslo. Dette ser ut til å ha medført alvorlige konsekvenser, blant annet systematisk psykisk press og en bevisst innskrenking i tilgangen til grunnleggende helsetjenester og kanskje mer.

Når en medisinsk rapport blir brukt som et middel til å skremme pasienter og undergrave deres verdighet og menneskelighet for å tvinge dem til stillhet i stedet for å beskytte dem er det på høy tid å revurdere de juridiske og etiske standardene som har muliggjort godkjenning av slike dokumenter.

Om

Når det gjelder informasjonen knyttet til hans yrkesbakgrunn, har legen angivelig tidligere uttalt at han har hatt stillinger som psykiater, militærlege og kosmetisk behandler. Det er bemerkelsesverdig at han hevder å ha praktisert flere spesialiserte yrker samtidig.

Likevel reiser disse påstandene berettigede spørsmål, ettersom det ikke foreligger pålitelige bevis som underbygger hans uttalelser om en tverrfaglig yrkeskarriere. I det norske helsevesenet krever både lovverk og profesjonelle forskrifter at leger som praktiserer innenfor spesialiserte områder som psykiatri eller militærmedisin, har gjennomført spesialiserte opplæringsprogrammer, samt oppnådd anerkjente kvalifikasjoner og sertifikater fra godkjente utdanningsinstitusjoner.

For eksempel må en lege som ønsker å bli godkjent psykiater i Norge fullføre et spesialisert utdanningsløp innen psykiatri, som inkluderer praktisk opplæring under veiledning av spesialister. For militærmedisin kreves det i tillegg til ordinær medisinsk utdanning også spesifikk militær opplæring. Når det gjelder kosmetiske behandlinger, forutsetter dette spesialisert utdanning og anerkjente sertifiseringer innenfor områder som plastisk kirurgi eller dermatologisk kosmetikk felt som ikke kan praktiseres av en allmennlege uten nødvendige kvalifikasjoner.

I fravær av dokumentert bevis på at vedkommende lege har fullført de nødvendige opplæringsløpene eller besitter de påkrevde sertifikatene innen disse spesialitetene, oppstår det legitime spørsmål om troverdigheten i hans uttalelser. Hans praksis og opptreden kan tyde på aktiviteter som ikke samsvarer med profesjonelle krav, noe som ytterligere svekker tilliten til påstandene hans og reiser spørsmål ved om hans virksomhet skjer i tråd med anerkjente medisinske standarder.

Statsforvalteren, Lege Christer Torgilstveit Larsen, overlege Frogner, Majorstuen, medpoint.no,Søyen
Statsforvalteren, Lege Christer Torgilstveit Larsen, overlege Frogner, Majorstuen, medpoint.no,Søyen

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Registrer deg for vårt nyhetsbrev og ikke gå glipp av det nyeste innlegget.